Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou

(Paulo Coelho)

Psychodynamische therapie

Psychodynamische processen spelen zich constant binnen jou als persoon af (zowel bewust als onbewust) en werken in alles door (gevoel, denken, emoties). Je gedrag wordt hierdoor beïnvloed en bepaald. Soms ontstaat er een onbalans, een gevoel van niet lekker functioneren. In een veilige omgeving kan je inzicht krijgen in het ontstane probleem, waardoor er een andere kijk op de situatie ontstaat en zich nieuwe mogelijkheden openbaren. Psychodynamische therapie is een selectie van verschillende moderne therapievormen die hun effectiviteit hebben bewezen. De therapie wordt verzorgd door therapeut Margareth Beerepoot.
Voor wie?

Ik begeleid mensen bij de meest uiteenlopende vragen.
Mensen die vragen hebben op het gebied van:

 • spanningen, stress, burnout
 • een negatief zelfbeeld
 • examenvrees, faalangst en onzekerheid
 • gepest worden
 • trauma’s
 • eetproblemen
 • rouwverwerking
 • relatieproblematiek
 • vergroting van bewustzijn
Stappenplan

 • Je start met een intakegesprek
 • Hierna volgt een bespreking van je aandachtspunten
 • Je sessies vinden één keer in de 14 dagen plaats, indien nodig wekelijks
 • Gemiddeld aantal sessies zes tot acht keer

Investering

 • Intake gesprek:     €50,-
 • Individuele sessie: €75,-
 • Relatie therapie:   €105,-
 • Tijdsduur:              90 min
Voor verdere informatie ga naar de veelgestelde vragen, of

Veel gestelde vragen over Psychodynamische therapie

Wat is psychodynamische therapie?
Het is een therapievorm waarin de beste technieken uit diverse therapieën worden gecombineerd. Allerlei gedachten, gevoelens  en ideeën van jou als hulpvrager worden dynamisch, dus actief en continue in beweging gezet. Door intensieve gesprekken en technieken kun je o.a. je oude overlevingsstrategieën en gewoonten afleggen.  Er wordt gezocht naar oplossingen die bij jou passen. Doordat er veel verschillende vormen worden ingezet hoef jij je als cliënt niet meer af te vragen of je bijvoorbeeld het beste naar een EMDR-, RET-, systeem- of hypnotherapeut zou moeten gaan. Het is er allemaal. Aan de hand van jouw inbreng wordt  er met datgene gewerkt wat op dat moment het meest geschikt is.

Behandelingsvormen:

Systeemtherapie
Systemisch werk heeft tot doel de verborgen belemmeringen zichtbaar te maken. Iedereen heeft een plek in een systeem (familie, organisatie, vriendenkring enzovoort). Het op diep niveau leren kennen van je eigen plek en de positie die anderen daarbij innemen, geeft ruimte voor oplossingen, acceptatie en zingeving.

Kunstzinnig counselen
Door te werken met het beeldend vermogen in diverse creatieve vormen, kan je tot een groter bewustzijn over jezelf en het leven komen. Het inzetten van je intuïtie maakt dat je bijna altijd op het punt uitkomt waar je moet zijn. Via de beelden wordt er gecommuniceerd met het onbewuste. Je tekening, schilderij of kleiwerkstuk  wordt nabesproken, waarbij heling op diepere niveaus plaats kan vinden.

Lichaams- en ademwerk
Ademen is leven. Wanneer je bewust en dieper ademt, ben je dichter bij je gevoel en meer aanwezig in je lichaam. Op een juiste manier ademen haalt spanningen uit je lichaam weg. Adem is de sleutel tot een geïnspireerd en creatief leven. Het is de kracht die je lichaam, geest en emoties met elkaar verbindt. Je ademhaling kan dan ook een hulpmiddel zijn om in het hier en nu te komen, in plaats van in het verleden of in de toekomst te blijven. Bij lichaamswerk staan het voelende lichaam en de daarin opgeslagen emoties centraal.

RET
Deze therapievorm is afgeleid van de cognitieve gedragstherapie. Zowel het verstand als het gevoel speelt een belangrijke rol. Het zijn niet de problemen zelf die het jou zo moeilijk maken, maar de manier waarop je er tegenaan kijkt. Door oefening kan je je overtuigingen veranderen en een realistischer beeld van jouw wereld krijgen.

Hypnotherapie
Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van eigen methoden. Het verschil tussen hypnotherapie en andere therapeutische methoden is dat er bij hypnotherapie altijd wordt gewerkt met trance, een diepe ontspanning waarbij je je denken een beetje loslaat. Je maakt  onder begeleiding contact met je onbewuste en je kunt bronnen in jezelf aanboren die je nog niet eerder kende. In deze trancetoestand ben je sterk op je eigen binnenwereld gericht en minder gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Hoe lang is de wachttijd?
Deze bedraagt gemiddeld zo’n twee weken. Rond de vakantieperiodes kan de wachttijd oplopen.
Heb ik een verwijsbrief nodig?
Een verwijsbrief is niet nodig.
Wanneer therapie?
Wanneer psychische problemen, negatieve gevoelens of gedragsproblemen je functioneren in het  dagelijks leven belemmeren, je het gevoel hebt zelf niet goed verder te kunnen is het een goed idee om hulp te zoeken.
Hoe kan ik me aanmelden voor psychodynamische therapie?
Je kunt het contactformulier invullen met je gegevens. Hierna wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Je kunt ook mailen, bellen of inspreken.
Kan ik een afspraak kosteloos annuleren?
Er zijn geen kosten verbonden aan afspraken die 24 uur of meer van tevoren geannuleerd zijn.
Hoe verloopt een therapietraject?
Je start met een Intakegesprek.
Hierna volgt een bespreking  van je aandachtspunten.
Je sessies vinden 1 keer in de 14 dagen plaats, indien nodig wekelijks.
Gemiddeld aantal sessies zes tot acht keer.